Válasz: A Spirulina egy mikroszkopikus kékeszöld mikroalga, amely a természetben nő édesvízű tavakban, meleg, napos környezetben. A Spirulinát évszázadok óta fogyasztják. Úgy tartják, hogy a legteljesebb természetesen termesztett tápanyag a világon, és a Hawaii Spirulina körülbelül kétszeresét tartalmazza a kulcsfontosságú tápanyagoknak mint más márkák termékei.

  • Körülbelül 60% teljesen emészthető fehérje – tartalmaz minden esszenciális aminosavat;
  • Több karotinoidot tartalmaz, mint bármely más bio élelmiszer, és kitűnő K és B12 vitamin-, valamint vas-, mangán-, és krómforrás;
  • A legjobb gamma-linolénsav (GLA) forrás. A GLA egy esszenciális zsírsav, nélkülözhetetlen az egészséghez. Jelentős szerepet játszik az agy működésében, valamint a növekedésben és a fejlődésben;
  • Gazdag vitaminokban, ásványianyagokban, nyomelemekben, klorofillban és enzimekben.

 A Spirulina erősíti az immunrendszert, és emeli az energiaszintet. Amellett, hogy csodálatos fehérjeforrás, a spirulina több karotinoidot tartalmaz, mint bármely más bio élelmiszer. Gazdag antioxidánsokban és fitonutriensekben, melyek hozzájárulnak a test optimális működéséhez. A Spirulina teljes fehérje, ami esszenciális és nem esszenciális aminosavakat tartalmaz. Bár mindenkit biztatunk, hogy fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, a Spirulina segíthet a “válogatós” embereknek is a megfelelő tápanyagok bevitelében.

A Hawaii Spirulina az egyetlen spirulina, amelyet egy úgynevezett Biosecure zónában (teljesen érintetlen bio környezetben) termesztenek, amely igazoltan növényvédőszer-, gyomirtó- és ipari szennyezőanyag mentes zóna Konában, Hawaii szigetén, az USA legnaposabb tengerpartján. Minden termesztő tó 100% iható vizet kap a hawaii földalatti víztartó rétegekből, és mélytengeri vizet szivattyúznak a tavakba, amely értékes nyomelemekkel gazdagítja a spirulinát.

Mindenkinek! A Hawaii Spirulina ideális étrend-kiegészítő minden korosztálynak és minden életvitelhez. Miközben mindannyian arra törekszünk, hogy kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, rohanó világunkban a finomított élelmiszerek könnyen hozzáférhetőek, s gyakran megakadályoznak bennünket, hogy egészségesen táplálkozzunk. Az USA Nemzeti Kutatási Tanácsácsának Egészségügyi Bizottsága azt ajánlja, hogy naponta 5-9 adag zöldséget és gyümölcsöt együnk. Egy adag Hawaii Spirulina bizonyos kulcsfontosságú antioxidánsokból, enzimekből, vitaminokból és ásványianyagokból magasabb mennyiséget tartalmaz, mint 5 adag zöldség és gyümölcs.

A legfontosabb tényezők, amiért a Hawaii Spirulina egyedi:

  • Folyamatos termesztés – 1985 óta termesztjük a Hawaii Spirulinát egész évben, januártól decemberig – ez egy kiváló spirulina törzset eredményezett, ami a legmagasabb tápanyagtartalommal rendelkezik összevetve bármely más spirulinával a világban.
  • Helyszín – az egyetlen spirulina, amit az érintetlen Kona partján, Hawaii szigetén termesztenek, ami a legnapfényesebb hely az Egyesült Államokban. Az állandó napfény biztosítja a spirulina magas karotinoid tartalmát.
  • Víz – a Hawaii Spirulinát olyan tavakban termesztik, melyekben 100%-osan friss, a Hawaii földalatti víztartó rétegeketből származó ivóvíz és kristálytiszta, mélyóceáni víz keveredik. Az óceán víz gazdagítja a Spirulina Pacificát ásványianyagokkal és nyomelemekkel. (Minden más spirulinafarm folyóvizet vagy öntözőkanálisokat használ a termesztéshez.)
  • Szabadalmaztatott szárítási módszer – a Nutrex Hawaii kifejlesztett egy ‘Ocean Chill Drying ™’ elnevezésű technikát, amely célírányosan megakadályozza a karotinok, enzimek és zsírsavak oxidációját, amelyek mind elvesznek a hagyományos szárítás során. A szárítás zárt rendszerű folyamat, 3-7 másodperc között le is zajlik, és kevesebb mint egy százalék oxigén felhasználásával segít megőrizni a fitonutrienseket. Ez a szabadalmaztatott módszer nagyon hideg mélyóceáni víz felhasználásával vonja ki a nedvességet, és egyedülállóan a Hawaii Spirulinához használják.

Ez egy teljes értékű fehérje magas antioxidáns, vitamin és fitonutriens tartalommal:

  • Béta-karotin: szükséges az egészséges bőr, a jó látás és az egészséges immunrendszer fenntartásához.
  • B12-vitamin: fontos vitamin, szükséges a megfelelő vörösvérsejt képződéshez, az idegrendszer működéséhez és a DNS szintézishez.
  • K1-vitamin és K2-vitamin: nélkülözhetetlen vitaminok, amelyekről köztudott, hogy segítik a véralvadást és támogatják a csontok egészségét. A legújabb vizsgálatok megerősítették, hogy a K2-vitamin segíthet a csontritkulás és a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében.
  • Szuperoxid-dizmutáz (SOD): egy enzim, amely egyben antioxidáns és gyulladáscsökkentő is a szervezetben, semlegesíti az öregedés által okozott szabad gyököket és regenerálja a sejteket.
  • Zeaxantin: karotinoid és erőteljes antioxidáns, amely küzd a szabad gyökök okozta károsodás ellen, különösen a szem és a sejtek épségét védi.
  • Phycocyanin: egy kék pigment amely a természetben csak a spirulinában található meg. Támogatja a vese, a máj és az agy működését.
  • Vas: nélkülözhetetlen a vörösvértestek képzéséhez és az oxigén a szervezetben történő szállításához. A vas javítja az emlékezőképességet, és segít megteremteni a fertőzésekkel, a stresszel és egyéb betegségekkel szembeni ellenállást.

A javasolt dózis 3 gramm naponta. A hawaii spirulina kapható tabletta és por formában is:

Tablettás kiszerelések

  • 1000 mg – 3 tabletta naponta. Kapható 180 és 360 tablettás kiszerelésekben.

Por kiszerelések

  • 1 teáskanálnyi folyadékkal elkeverendő. Kapható 5 oz. (142 gr) és 16 oz. ( 454 gr) kiszerelésben.

Nem, a Hawaii Spirulina A-vitamin-aktivitása a természetes béta-karotinból ered. A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, az emberi szervezet alakítja át A-vitaminná szükség szerint. A béta-karotinból nem létezik mérgező mennyiség, így nincs ok az aggodalomra, akármekkora mennyiséget is tartalmaz a spirulina.

Rendszeresen tesztelünk a BMAA-ra (béta-metil-amino-L-alanin), és az eredmények mindig jóval az amúgy is igen alacsony kimutathatósági határ alatt van (0,5 mikrogramm/kg), azaz “nem kimutatható”. A spirulina A-osztályú besorolással rendelkezik a biztonság terén, független szakértők minősítése által. A termék biztonsággal fogyasztható, és ha bármilyen kockázat felmerülne, akkor azonnal leállítanánk az eladást.

A felszívódás terén a tabletták hosszabb ideig bomlanak le, de ez valójában jó dolog is lehet. A Hawaii Spirulina sok enzimet tartalmaz (pl.: szuperoxid-dizmutázt, ami egy kiemelkedő antioxidáns, amit az emberi szervezet magátától is termel, egyfajta védekezési mechanizmusként a káros reaktív oxigéngyökök ellen). Az enzimek gyakran elpusztulnak a gyomorban az emésztés során, a spirulina tabletta azonban csak részlegesen emésztődik meg a gyomorban, emésztése a belekben fejeződik be. A belekben nincsen gyomorsav, így a létfontosságú enzimekhez hozzájut a szervezet.

A Spirulina sokkal szélesebb skáláját kínálja a táplálkozási előnyöknek, mint a chlorella. Szerintünk: „Miért állítsuk elő a második legjobb szuperételt, amikor már termeljük a legjobbat?”

A legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy megőrizzük a spirulina frisseségét felbontás után, hogy a hűtőszekrényben tároljuk. Ha hidegen tartjuk ( vagy akár lefagyasztjuk), akkor elhanyagolható tápanyagveszteség éri. Ha nagyobb mennyiséget rendel, akkor azt javasoljuk, töltsön fel egy kisebb tárolót a napi használatra, és a maradékot egy légmentesen lezárt tasakban tegye be a hűtőszekrénybe.

Noha az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve (USP) szerint a napi 3 gramm Spirulina gyermekek általi fogyasztása nem ellenjavallott, mi mindig azt javasoljuk, hogy mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt adna gyermekének, konzultáljon gyermekorvosával. Azoknak a gyerekeknek, akik nem szeretik a zöldségeket, a Spirulina tápláló kiegészítője lehet egy smoothie-nak vagy egy turmixnak. Kérjük vegye figyelembe, hogy a Spirulina vasat is tartalmaz, ami a 6 éven aluli gyermekek számára káros lehet, és emiatt gyermekek elől elzárva tartandó. Kisgyermekes háztartásokba nem ajánlott a nem biztonsági kupakkal ellátott termékek vásárlása. Termékeink nagy része biztonsági kupakkal ellátott, kivéve az 5 fontos (2,2kg-s) kiszerelést.

Noha az Egyesült Államok Gyógyszerkönyve (USP) szerint nincs ellenjavallata a Spirulina terhesség alatti szedésének, mi mindig azt javasoljuk, hogy mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt szedne, konzultáljon orvosával.

Mivel nagyon kis mennyiségű spirulinát javasolt fogyasztani naponta, illetve a spirulina csak nyomokban tartalmaz jódot, így valószínűleg nem okoz problémát azok számára akik pajzsmirigy túlműködéstől szenvednek (hypothyreosis). A napi adag, 3 gramm Spirulina mintegy 15mcg (mikrogramm) jódot tartalmaz, amely tíz százaléka az amerikai szabvány ajánlott napi jód bevitelnek (150mcg).

A Spirulina biztonságos minden korosztály számára, de ha vényköteles gyógyszereket szed, azt javasoljuk, hogy előbb konzultáljon orvosával.

Szerezze be Ön is Nutrex Hawaii spirulina algát!

Vásárlás